Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію майже без змін

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію відіграли ранні втрати в понеділок і торгуються майже без змін на тлі побоювань щодо зниження виробництва у січні та слабшого ринггіту, що компенсує слабкість конкуруючих харчових олій.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у квітні на Малайзійській біржі деривативів Бурси до полудня знизився на 2 ринггіти, або 0,05%, до 3762 ринггітів ($791,33).

Контракт відкрився наступного дня зниженням слідом за ф’ючерсами на соєву олію торгової біржі Чикаго (CBOT) і олію в Китаї.

Тим не менш, було помічено, що це швидко звело нанівець перші втрати, оскільки попередні оцінки показали зниження запасів пальмової олії в Малайзії на тлі майже двозначного падіння виробництва та різкого падіння експорту в січні, сказав Анілкумар Багані, керівник досліджень брокера олії Групи Sunvin з Мумбаї, повідомляє Рейтер

“За нашими оцінками, запаси, як очікується, покажуть зниження на 6%, оскільки виробництво, за оцінками, впало на 9%, тоді як експорт показав погані результати, знизившись на 9,3%, порівняно з груднем”, – сказав Багані.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 0,7%, а контракт на пальмову олію втратив 0,31%. Ціни на соєву олію CBOT знизилися на 0,07%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Рінггіт, торгова валюта пальми, впав на 0,84% до долара, що зробило товар менш дорогим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Незалежні сюрвеєри Intertek Testing Services та AmSpec Agri Malaysia підрахували, що експорт пальмової олії з Малайзії у січні впав на 6,7% та 9,4% відповідно в порівнянні з попереднім місяцем.

За даними LSEG, сюрвеєрська компанія Societe Generale de Surveillance оцінила експорт продуктів пальмової олії з Малайзії в січні в 1,17 млн тонн, що на 0,19 млн тонн більше, ніж у грудні.

Ціни на нафту стабілізувалися на початку азіатських торгів після різкого падіння минулого тижня. Зміцнення ф’ючерсів на сиру нафту робить пальму більш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Пальмова олія може впасти до 3708 ринггітів за тонну, оскільки вона, зважаючи на все, подолала рівень підтримки в 3771 ринггіт, повідомив технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,7540 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!