Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію досягли найвищого рівня за чотири місяці

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію у п’ятницю розгорнули ранні втрати та досягли найвищого рівня за чотири місяці, чому сприяли очікування скорочення обсягів виробництва.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у квітні на Малайзійській біржі деривативів Бурси виріс на 27 ринггітів, або 0,68%, до 4021 ринггіту (851,01 долара США) за метричну тонну на закритті, що є найвищим показником закриття 1 вересня 2023 року.

За тиждень ціни на пальму підскочили на 2,08%, оскільки зливи в другому за величиною виробники Малайзії посилили очікування падіння виробництва в січні.

«Через нижчий сезон виробництва пальмова олія, ймовірно, залишиться вужчою або навіть дорожчою порівняно з соєвою та соняшниковою олією, що конкурує, принаймні до кінця першого кварталу 2024 року», — сказав Анілкумар Багані, керівник досліджень у Мумбаї. Про це повідомив брокер рослинних олій Sunvin Group, повідомляє Рейтер.

Експорт з Малайзії в період з 1 по 25 січня зріс на 0,64% до 1064778 тонн з 1057955 тонн, відправлених у попередньому місяці, повідомила сюрвеєрська служба Intertek Testing Services. Інший сюрвеєр, AmSpec Agri Malaysia, повідомив, що експорт за той же період впав на 8,5%.

Попит на олію в Китаї, другому за величиною імпортері пальмової олії у світі, може зрости після Фестивалю Весни в лютому, оскільки запаси пальмової олії в країні скоротилися, сказав Багані.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 0,91%, а контракт на пальмову олію зріс на 0,19%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,11%.

Ціни на нафту знизилися в п’ятницю після зростання до найвищого рівня із грудня на попередній сесії. Проте вони були налаштовані на найбільший тижневий приріст із жовтня, оскільки позитивне економічне зростання в США та ознаки стимулювання з боку Китаю посилили настрої попиту на пальне. АБО

Слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Малайзійський ринггіт послабився на 0,08% по відношенню до долара.

(1 долар = 4,7250 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!