Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію досягли мінімуму за шість тижнів

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію продовжили втрати до другої сесії у вівторок, досягнувши мінімуму за шість тижнів через великі втрати конкуруючих харчових олій і низький попит.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у жовтні на біржі деривативів Bursa Malaysia закрився зі зниженням на 80 ринггітів, або 2,12%, до 3692 рінггітів (806,11 долара США) за метричну тонну, що є найнижчим показником з 2 червня.

Макроекономічний сценарій чинить сильний тиск на комплекс харчових олій після того, як Fitch знизило рейтинг боргового ринку США, сказав Сандіп Сінгх, директор The Farm Trade, консалтингової та торгової фірми з Куала-Лумпура, повідомляє Рейтер.

Очікується, що експорт пальмової олії в серпні знизиться, а запаси, як очікується, трохи збільшаться в найближчі місяці, додав він.

Тим часом, споживання біодизелю на основі пальмової олії в Індонезії за перші шість місяців цього року склало 5,41 млн кілолітрів, як показали у вівторок дані агентства з виробництва пальмової олії

Рейтингове агентство Fitch минулого тижня знизило рейтинг Сполучених Штатів з AAA до AA+, пославшись на погіршення фінансового становища протягом наступних трьох років та неодноразові переговори про стелю боргу, які загрожують спроможності уряду сплачувати свої рахунки.

На супутні олії ціни на соєву олію знизилися після того, як дані уряду США повідомили про краще, ніж очікувалося, покращення щотижневих рейтингів стану соєвих бобів.

Міністерство сільського господарства США оцінило 54% врожаю сої як хороше або відмінне, порівняно з 52% минулого тижня і вище за середню оцінку аналітиків у 53%.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго впали на 1,7%. Найактивніший контракт Dalian на соєву олію втратив 2,3%, а контракт на пальмову олію впав на 2,7%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,5800 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!