Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знизилися до більш ніж шестимісячного мінімуму

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію впали до більш ніж шестимісячного мінімуму закриття у четвер у зв’язку із втратами конкуруючих харчових олій, інвестори з обережністю оцінили коментарі Федеральної резервної системи США, які також вплинули на настрої ринків.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у червні на Малайзійській біржі похідних інструментів Bursa подешевшав на 93 ринггіти, або 2,54%, до 3571 ринггітів (808,65 долара) за тонну, досягнувши найнижчого рівня закриття з 4 жовтня.

За словами трейдера з Куала-Лумпура, ринок відбив різке падіння соєвої олії за ніч, але купівельний інтерес виник після того, як контракт торкнувся денного мінімуму в 3597 ринггітів, повідомляє Рейтер.

Найбільш активний контракт Даляня на соєву олію подешевшав на 1,9%, а контракт на пальмову олію подешевшав на 3,2%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,9%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту впали, досягнувши найнижчого рівня з кінця 2021 року раніше цього тижня після того, як голова Федеральної резервної системи Джером Пауелл наголосив на кредитних ризиках банківського сектора для найбільшої економіки світу.

Нижчі ціни на сиру нафту роблять пальму менш привабливою як сировина для біодизеля.

Спотові ціни на сиру пальмову олію, ймовірно, впадуть до рівня нижче за 700 доларів за тонну до кінця року через збільшення виробництва, йдеться у примітці Fitch Ratings.

Останні дані про виробництво із Малайзії та Індонезії показують, що врожайність зростає.

(1 долар = 4,4160 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!