Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знижувалися у четвер

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знижуються третю сесію поспіль у четвер через ринггіт, що зміцнився, і дешевші поставки з Індонезії, хоча втрати були обмежені зміцненням соєвої олії.

Контракт на пальмову олію з постачанням у жовтні на біржі деривативів Bursa Malaysia знизився на 35 ринггітів, або на 0,86%, до 4027 ринггітів (891,32 долара США), найнижчого рівня закриття з 18 липня.

Попит був млявим через конкуруючі пропозиції з Індонезії, які були на 30-40 доларів нижче, ніж вантажі з Малайзії, сказав Парамалінгам Супраманіам, директор брокерської компанії Pelindung Bestari з Селангора, повідомляє Рейтер.

Багато трейдерів закривали свої позиції в четвер, оскільки липневі контракти добігали кінця. Він додав, що пропозиції були далекі від попиту, хоча продавці “чинили опір”.

Малайзійський ринггіт, торгова валюта пальмової олії, зміцнився на 0,64% по відношенню до долара. Більш сильний ринггіт робить пальмову олію менш привабливою для власників іноземної валюти.

Найактивніший контракт Dalian на соєву олію зріс на 0,91%, тоді як контракт на пальмову олію залишився без змін. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго також залишалися стабільними.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

За даними AmSpec Agri Malaysia, експорт пальмової олії з Малайзії в період з 1 по 25 липня зріс на 10,8% порівняно з попереднім місяцем.

Дані сюрвеєрської компанії Intertek Testing Services у вівторок показали зростання експорту на 17,8% за той же період.

Нафта зросла майже на 1% у четвер, компенсувавши втрати попередньої сесії, чому сприяв брак пропозиції через скорочення видобутку ОПЕК+ і оптимізм, що відновився, щодо перспектив китайського попиту і глобального зростання.

Більш сильні ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму привабливішим варіантом сировини для біодизелю.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!