Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію закрилися зниженням у вівторок

пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію закрилися зниженням у вівторок після того, як опитування показало можливість збільшення запасів, оскільки виробництво зросло до п’ятимісячного максимуму, нижчий ринггіт надав деяку підтримку ринку.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на Малайзійській біржі похідних інструментів Bursa впав на 61 ринггіт, або 1,8%, до 3320 ринггітів (720,96 доларів США) за тонну після двох послідовних сесій зростання.

Прогнозується, що запаси збільшаться на 6,8% порівняно з квітнем до 1,6 млн тонн, за середньою оцінкою дев’яти трейдерів та аналітиків, опитаних Reuters. Це приблизно на 5% більше ніж рік тому.

Виробництво у другому за величиною виробнику у світі зросте на 21% до 1,45 млн. тонн, найвищого рівня з грудня.

За словами керуючого директора TransGraph Consulting Нагараджа Меди, сприятливі погодні умови, збільшення кількості днів збирання врожаю та підвищення врожайності порівняно з попереднім місяцем сприяли зростанню виробництва.

Очікується, що експорт зросте на 0,7% до 1,08 млн. тонн через посилення конкуренції з боку більшого конкурента Індонезії, яка в останні тижні знизила свої експортні мита у спробі збільшити експорт.

Покупці найбільшого імпортера Індії скасували постачання дорогої пальмової олії та замінили її дешевшою соєвою та соняшниковою олією, внаслідок чого імпорт пальмової олії до Індії в травні впав до 27-місячного мінімуму, повідомили дилери Reuters.

Нещодавнє зниження базових цін на сиру пальмову олію в Малайзії, які цього року впали на 19%, допомогло підвищити її конкурентоспроможність порівняно з м’якими оліями.

Аналітики кажуть, що постачання з Малайзії, як очікується, збільшаться з червня через зростання виробництва та покращення попиту з боку основних напрямків.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!