Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію росли у п’ятницю

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію торгувалися вгору в п’ятницю і були налаштовані на тижневе зростання, відстежуючи зростання конкуруючих рослинних олій і чекаючи на нові дані від великої галузевої конференції, яка має відбутися в Куала-Лумпурі. на наступному тижні.

До полудня базовий контракт на пальмову олію з постачанням у травні на Малайзійській біржі деривативів Бурси виріс на 5 ринггітів, або 0,13%, до 3975 ринггітів (839,32 долара США) за метричну тонну. Цього тижня ф’ючерси зросли на 3,17%.

“Palm відстежує зовнішню динаміку цін на соєву олію в Даляні та Чикаго і чекає нових даних від конференції та виставки цін (POC) наступного тижня”, – сказав трейдер з Куала-Лумпура, повідомляє Рейтер.

Контракт на соєву олію на Даляньській товарній біржі зріс на 1,37%, а контракт на пальмову олію – на 1,29%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,38%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку світового ринку рослинних олій.

Експорт малазійських продуктів пальмової олії в лютому впав на 14% до 1 106 054 метричних тонн із 1 286 509 метричних тонн, відвантажених у січні, повідомила в четвер сюрвеєрська служба Intertek Testing Services.

За даними незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia, експорт упав на 18,5% до 1000348 тонн з 1227101 тонни, відвантаженої в січні.

Індонезія планує знизити базову ціну на сиру пальмову олію на період з 1 по 31 березня до $798,90, зберігши при цьому експортне мито на рівні $33 за тонну та збір на рівні $85.

За прогнозами Індонезійської асоціації пальмової олії, цього року виробництво пальмової олії в Індонезії збільшиться на 5% у річному обчисленні до 57,6 млн. тонн, тоді як експорт, як очікується, залишиться на рівні 32-33 млн. тонн.

Ціни на нафту зросли і мали завершити тиждень зі скромним зростанням, оскільки переговори про потенційне припинення вогню в секторі Газа стали складнішими після загибелі понад 100 палестинців в очікуванні доставки допомоги.

Зміцнення ф’ючерсів на сиру нафту робить пальму більш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

(1 долар = 4,7360 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!