Малайзійська пальмова олія дешевшає через зниження експорту

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії знизилися у вівторок через падіння експорту у травні. Зниження експорту пальмової олії в травні призвело до зниження цін, а очікування різкого зростання виробництва також чинили тиск на ціни, сказав Анілкумар Багані, керівник досліджень компанії Sunvin Group у Мумбаї.

За даними сюрвеєра Intertek Testing Services, експорт малайзійських продуктів пальмової олії за період з 1 по 15 травня впав на 5,2% порівняно з тим же періодом у квітні до 600 777 метричних тонн.

За даними LSEG, сюрвеєрська компанія Societe Generale de Surveillance (SGS) оцінює експорт малазійських продуктів пальмової олії за 1-15 травня 426 947 метричних тонн.

Малайзія зберегла червневе експортне мито на сиру пальмову олію на рівні 8% і знизила базову ціну до 3956,06 ринггітів за тонну в червні порівняно з травневими 4273,93 ринггітів, йдеться в циркулярі на веб-сайті Малайзійської ради з пальми.

Контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на Малайзійській біржі деривативів Бурса закрився на 58 ринггітів, або 1,48%, до 3863 ринггітів ($822,26) за метричну тонну.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго впали на 1,3%. За даними агентства з рослинництва Emater, у постраждалому від повені штаті Ріу-Гранді-ду-Сул збирання сої досягло 85% площі порівняно з 78% минулого тижня.

Ціни на нафту впали більш ніж на 1 долар у вівторок, збільшуючи втрати на очікуваннях інвесторів, що інфляція, що зберігається в США, може утримувати відсоткові ставки на високому рівні протягом тривалого часу, пригнічуючи споживчий і промисловий попит.

Більше слабкі ф’ючерси на сиру нафту зазвичай роблять пальму менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Пальмова олія може зрости в діапазоні 4002-4025 ринггітів за метричну тонну.

Фінансові ринки Малайзії будуть закриті у середу у зв’язку із державним святом. Торги відновляться у четвер, 23 травня.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!