Майбутній врожай пшениці в Аргентині може бути близьким до рекорду

Джерело:  Oilworld
Аргентина

Майбутній врожай пшениці в Аргентині може наблизитись до рекорду, встановленого в сезоні 2021/22, повідомила в середу зернова біржа Росаріо, прив’язавши оцінку на 2024/25 рік до 21 мільйона метричних тонн.

На біржі повідомили, що сама сівба врожаю може стати рекордною: оцінна площа становитиме 6,92 мільйона гектарів.

«Навантажений профіль ґрунту, хороша рентабельність та необхідність сівозміни (посівів) у центральній та північній частинах країни після впливу цикадки дають поштовх посадці пшениці», – йдеться у звіті біржі.

Останніми місяцями посіви були знищені комахами-цикадками, які є переносниками бактерій, які викликають затримку росту рослин, повідомляє Рейтер.

«Після того, як буде зібрано половину врожаю кукурудзи, наприкінці сезону почнуть виявлятися пошкодження цикадки», – йдеться у звіті.

Біржа в середу зберегла оцінку поточного врожаю кукурудзи на рівні 47,5 млн. тонн, але попередила, що на горизонті може бути скорочення.

Тим часом, у міру завершення збирання врожаю сої менша, ніж очікувалося, посівна площа була компенсована збільшенням виробництва, внаслідок чого біржа зберегла оцінку врожаю на рівні 50 мільйонів тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!