Ліцензії на експорт зерна та олії в Україні будуть видаватися протягом 24 годин

зерно

Україна, яка запровадила ліцензії на експорт своєї основної сільськогосподарської продукції, заявила у вівторок, що ліцензії мають бути видані упродовж доби після запиту експортерів.

Україна, що входить до числа провідних світових виробників та експортерів зерна та рослинних олій, заявила в неділю, що ввела експортні ліцензії на пшеницю, кукурудзу та олію, а також м’ясо птиці та яйця.

У заяві міністерства, зроблена у вівторок, повідомляється, що запити експортерів будуть оброблені протягом 24 годин.

“Фітосанітарні сертифікати можна отримати у будь-якій установі, де проводиться відповідна експертиза”, – додали у відомстві.

До вторгнення Росії Україна заявляла, що може експортувати понад 60 мільйонів тонн зерна, зокрема 33 мільйони тонн кукурудзи та 23 мільйони тонн пшениці у сезоні 2021/22 року (липень-червень).

Станом на 23 лютого міністерство сільського господарства повідомило, що з початку сезону 2021/22 року Україна експортувала 43 млн. тонн різних зернових культур. Оновлені дані не публікуються з 24 лютого, коли Росія розпочала в Україні, за її словами, «спеціальну військову операцію» а реально війну.

Україна наростила виробництво зерна на 32% у 2021 році до 85,7 млн. тонн.

 

Refinitiv Agriculture

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!