Ла-Нінья завершилася, але термін початку Ель-Ніньйо залишається не точним

колоски погода

Ла-Нінья офіційно завершилася після майже трьох років простою, підготувавши основу для можливої появи Ель-Ніньйо пізніше цього року. Час цього ще не встановлено, але те, чи настане Ель-Ніньйо до середини року чи пізніше, може мати різний вплив на глобальні посіви, повідомляє.

Останній модельний прогноз, опублікований у понеділок, передбачає 64% шансів на Ель-Ніньйо в період, зосереджений на липні, проти 35% для нейтрального ENSO.

Вплив ENSO на літні посіви США не такий виражений, як у Південній півкулі, але більш ранній прихід Ель-Ніньйо може бути кращим. Хоча багато з найкращих урожаїв кукурудзи в США відбулися під час Ель-Ніньйо або нейтрально-позитивних років ENSO, нейтрально-позитивний сценарій також збігся з деякими з найгірших результатів кукурудзи.

Аргентинські фермери можуть бути найбільшими вигодоодержувачами Ель-Ніньйо, оскільки спричинена Ла-Нінья посушливість цього року призвела до, мабуть, найгірших урожаїв. Зміна схеми зараз не допоможе цим культурам, але збільшення вологості ґрунту напередодні посіву пшениці в Аргентині, який розпочнеться в травні, було б бажаним, оскільки торішнє виробництво пшениці було майже вдвічі нижче початково очікуваного рівня.

Австралійські фермери думають по-іншому, оскільки низка La Ninas дозволила зібрати три поспіль рекордні врожаї пшениці. Ель-Ніньйо часто приносить суху і теплу погоду в австралійські пшеничні регіони, які вже стали сухими в останні тижні після літньої кількості опадів нижче середнього.

Наступного місяця в Австралії розпочнеться посів пшениці. На Аргентину та Австралію разом припадає 20% світового експорту пшениці.

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!