Китайський урожай ярих зернових у 2024 році вийшов на рекорд завдяки агротехнологіям

Джерело:  AgroXXI
Китай

Китайські аграрії зібрали рекордний урожай ярих зернових у збиральній 2024 році завдяки впровадженню нових технологій.

«Цього літа Китай досяг ще одного рекордного врожаю зерна, а сукупне виробництво літніх зернових у країні зросло на 2,5 відсотка в порівнянні з минулим роком і досягло 149,78 млн тонн, повідомило в п’ятницю Національне бюро статистики, – пише журналіст Global Times Ху Вейцзя.– При цьому треба враховувати, що виробництво літніх зернових зазвичай становить близько чверті річного виробництва зерна у Китаї.

Не секрет, що кліматичні умови на земній кулі швидко змінюються, у всьому світі спостерігаються більш часті екстремальні погодні явища, що посилюються, включаючи спеку, затяжні зливи і повені, а також посухи в деяких регіонах.

Зміна клімату стала серйозною загрозою для глобальної продовольчої безпеки, сталого розвитку та викорінення злиднів. На тлі глобального потепління країнам по всьому світу, особливо країнам, що розвиваються, необхідно зміцнювати співпрацю в галузі сільського господарства та сільськогосподарських технологій, щоб виробляти більше продовольства за допомогою прагматичного співробітництва.

Китай просуває агротехнології як ключову рушійну силу для прискорення темпів модернізації сільського господарства та сільських районів. У ході цього процесу забезпечення стабільного та безпечного постачання зерна та інших важливих сільськогосподарських продуктів залишалося головним пріоритетом.

У Китаї фіксується зростання середньої врожайності з гектара, незважаючи на кількість екстремальних погодних умов, що зростає, включаючи хвилі тепла і зливи влітку.

Завдяки низці значних технологічних інновацій та постійним інвестиціям у сільськогосподарську інфраструктуру, виробництво зерна в Китаї останніми роками стабілізувалося. У 2024 році врожайність ярого зерна з гектара досягла 5628 кілограмів, що на 2,5 відсотка або 135,4 кілограма більше, ніж минулого року, повідомляє китайське інформаційне агентство Xinhua.

Використання передових агротехнологій та економного часу обладнання, включаючи сучасну сільськогосподарську техніку, призводить до більш ефективного виробництва зерна.

Розробляючи більше сільськогосподарського обладнання та програмного забезпечення та збільшуючи інвестиції у сільськогосподарську інфраструктуру, Китай має можливість вирощувати більше культур на неорних землях, таких як пустелі та солончакові землі.

Технологічні інновації стали невід’ємною частиною зусиль Китаю щодо забезпечення продовольчої безпеки для більш ніж 1,4 млрд людей. У 2022 році Китай запустив проекти з досягнення проривів в основних сільськогосподарських технологіях та ключових проектах з посіву та селекції, з проривними досягненнями у селекції насіння, а також у сфері сільськогосподарської механізації у великих сільських регіонах країни.

Загальний обсяг виробництва зерна в Китаї в 2023 році склав 695,41 млн. тонн, що на 8,88 млн. тонн або 1,3 відсотка більше, ніж роком раніше. Урожайність зерна в Китаї на одиницю площі склала 390 кг/му, що на 2,9 кг/му або 0,8 відсотка більше, ніж у 2022 році (прим. ред. китайський му= 0,06 га). Країна й надалі має намір удосконалювати свої сільськогосподарські технології та краще використовувати всі ресурси для зміцнення виробництва зерна».

Джерело: Global Times. Автор: Ху Вейцзя.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!