Китайські переробники скасовують закупівлю бразильських соєвих бобів

Джерело:  AgriCensus
соя

Як повідомили Agricensus у четвер кілька джерел на ринку, від восьми до 10 партій бразильських бобів для листопадового відправлення до Китаю, можливо, були “розмиті” – галузевий термін, який використовується в розмовній мові при скасуванні угод або порушенні контрактів – деякими великими світовими зерновими компаніями.

У той час, як інформація про вимивання ще не могла бути повністю підтверджена, слух широко поширився в четвер, і джерела вважали, що на цей крок пішли три фірми.

Тим часом деякі інші учасники ринку скептично поставилися до цієї інформації, заявивши, що нічого не чули про ці розмиви.

Чутки про скасування з’явилися через те, що бразильські боби, що поставляються CFR до Китаю з постачанням у листопаді, були дещо менш конкурентоспроможними, ніж продажі в інших країнах, причому цього тижня перші оцінювалися приблизно на 5-15 центів дорожче, ніж другі.

“Маржа подрібнення в Бразилії, схоже, вища, ніж у Китаї, а це означає, що великі корпорації, які мають переробні установки в декількох країнах, можуть вибирати, де подрібнювати боби, щоб отримати більший прибуток”, – сказав китайський трейдер.

“Експортери можуть погодитися з цим, оскільки наразі привабливіше подрібнювати боби в Бразилії і продавати продукцію, а не виробляти та експортувати”, – сказав інший бразильський джерело.

Джерела вважають, що причинами вимивання є спроби китайських виробників свиней покрити свої збитки за рахунок зниження частки соєвого шроту, одного з основних продуктів переробки сої, в кормах. Існують також потенційні проблеми з логістикою, які можуть уповільнити темпи відвантаження бразильських бобів до Китаю.

Бразилія домінувала в імпорті сої до Китаю у вересні, продавши до Китаю 6,88 млн. тонн продукції, що на 23,4% більше, ніж рік тому.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!