Китайці скасували закупівлю 1 млн. тонн австралійської пшениці

Джерело:  Feedlot
пшениця

За інформацією операторів ринку, китайські покупці відмовляються від закупівлі 1 мільйона тонн австралійської пшениці, яка мала бути відправлена в лютому, березні та квітні цього року, повідомляє Reuters.

Таким чином, згідно з трейдерами деякі домовленості про постачання австралійської пшениці були повністю скасовані, а терміни доставки для інших були перенесені на другий і третій квартали поточного року. У деяких випадках покупці, які відхиляють або затримують закупівлю, повинні сплатити штрафи.

Пояснюється, що зниження світових цін на пшеницю до найнижчого рівня за останні 3,5 роки спонукає Китай скасовувати постачання після великих закупівель наприкінці минулого року та на початку 2024 року. Базові ф’ючерси на пшеницю на біржі СВІТ знизилися на більш ніж 14% у 2024 році, досягнувши найнижчого рівня з серпня 2020 року завдяки наявності достатніх світових запасів.

Також зниженню світових цін на пшеницю сприяє факт, що росія активно пропонує дешеве зерно на світовому ринку, скорочуючи свої запаси перед передбачуваним високим урожаєм. Експортні ціни на російську пшеницю знизилися до рівня нижче 200 доларів за тонну вперше з серпня 2020 року, ставши найнижчими на початок березня з 2017 року.

Нагадаємо, минулого тижня USDA оголосило про відміну експорту понад 500 тисяч тонн американської пшениці.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!