Китай зменшить імпортні закупівлі кукурудзи

Джерело:  AgroPortal.ua
кукурудза

Збільшення посівних площ та рясні опади призведуть до зростання виробництва кукурудзи в Китаї на 4,2% — до 288,8 млн т у 2023/24 МР.

Такий прогноз зробило Міністерство сільського господарства США (USDA), повідомляє World Grain.

За оцінками експертів, на корми тваринам та технічні цілі потрібно близько 223 млн т. А отже комбікормові заводи, ймовірно, змішуватимуть більше кукурудзи в раціони завдяки збільшенню місцевих постачань, зниженню внутрішніх цін і нижчим цінам на імпортну кукурудзу.

Технічні потреби збільшаться на 1 млн т порівняно з попередньою оцінкою, а виробництво етанолу з кукурудзи стало більш прибутковим. Виробництво кукурудзяного крохмалю в останньому кварталі 2023 року було завантажено на 58% потужності — на 7% більше, ніж у третьому кварталі.

«Очікується, що заводи з виробництва харчового та технічного етанолу в 2023-2024 роках будуть більше завантажені, ніж у попередні два роки», — заявили в USDA.

Прогноз імпорту кукурудзи відомство знизило на 3 млн т, до 20 млн т. Аграрії Китаю закликали призупинити імпорт зерна, щоб закупівельні ціни піднялися вище за собівартість.

Виробництво пшениці в сезоні-2023-2024 очікується в 136,6 млн т, що на 1,1 млн т, або 0,8% менше, ніж роком раніше. Зливи обрушилися на ключові райони напередодні збирання врожаю. Незважаючи на збільшення посівних площ під пшеницею на 0,5%, врожайність зменшилася на 1,3%, повідомило USDA.

Імпорт пшениці до Китаю оцінюється відомством США у 12,5 млн т. При цьому рекордні обсяги припали на четвертий квартал 2023 року. Австралія поставила 7 млн т, Канада — 2 млн т, США — 90 тис. т.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!