Китай здатний забезпечити зернову безпеку – експерти

Джерело:  Сіньхуа
зерно

Китай здатний забезпечити свою зернову безпеку, заявили представники та експерти у галузі сільського господарства на конференції China Agricultural Outlook-2022 у середу.

Китай має великі запаси зерна, а його виробництво та постачання основної сільськогосподарської продукції стабільні, заявив на конференції Ма Юсян, заступник міністра сільського господарства та сільських справ КНР. Він також додав, що Китай упевнений у тому, що зможе впоратися з невизначеністю у зовнішньому середовищі.

Виробництво зерна в країні сім років поспіль перевищувало 650 млн тонн, а в 2021 році виробництво зерна на душу населення досягло 483 кг, сказав Ма Юсян, зазначивши, що також є достатні запаси основної сільськогосподарської продукції, включаючи м’ясо, яйця, молоко, рибу та овочі.

Будучи великим світовим виробником та споживачем сільськогосподарської продукції, Китай завжди приділяв першочергову увагу продовольчій безпеці та забезпеченню стабільного виробництва та постачання сільськогосподарської продукції, сказав У Кунмін, президент Академії сільськогосподарських наук Китаю.

За його словами, Китай завжди надавав великого значення ролі науки і техніки у збільшенні виробничих потужностей у галузі сільського господарства.

Він закликав зміцнити взаємодію та об’єднати зусилля з метою забезпечення продовольчої безпеки країни та ефективного постачання основної сільськогосподарської продукції в умовах невизначеностей, таких як пандемія COVID-19 та стихійні лиха.

У звіті про перспективи розвитку сільського господарства Китаю /2022-2031 рр./, опублікованому на конференції, подано прогноз щодо тенденцій виробництва, споживання, торгівлі та цін на найближчі 10 років, а також проаналізовано можливі невизначеності.

Очікується, що виробництво зерна в Китаї збереже стійке зростання і в 2022 досягне 688 млн тонн. Відповідно до звіту, протягом наступного десятиліття цей показник збільшуватиметься на 1,3 відс. щорічно і досягне 762 млн. тонн у 2031 році.

У звіті також йдеться, що наука та техніка відіграватимуть велику роль у збільшенні виробництва зерна, і врожайність зерна з одиниці площі збільшиться на 6,4 відс. протягом прогнозованого періоду.

Згідно зі звітом, спостерігається тенденція до скорочення обсягів імпорту більшості сільськогосподарської продукції, і до 2031 року самозабезпеченість Китаю зерном збільшиться до 88,1 відс.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!