Китай збільшить імпорт бразильської сої з початку осені, – прогноз

Джерело:  OleoScope
соя

Китай може активізувати імпорт бразильських соєвих бобів у період з вересня по грудень ц.р., повідомляє агентство Reuters. Зазначається, що починаючи з осені пропозиція олійної культури з південноамериканського регіону традиційно йде на спад і споживачі з Піднебесної переключаються на закупівлю сої зі США.

«Однак, завдяки рекордному врожаю в Бразилії, на світовому ринку очікується висока пропозиція сої наприкінці ц.р., що зменшить стурбованість операторів ринку щодо перспектив скорочення валового збору в Сполучених Штатах та низького виробництва в Аргентині», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що намолот сої в Бразилії склав 155,7 млн тонн, завдяки чому імпортери з КНР активно укладають контракти на постачання сировини за конкурентними цінами. Наприклад, вартість бразильської олійної на базисі C&F Китай з доставкою в жовтні становить $576 за тонну проти $580 за тонну з відправкою зі США.

«При цьому покупці зазвичай готові доплачувати премію $12-15 за тонну за бразильські соєві боби, що мають більш високий вміст протеїну в порівнянні з олійною зі США», – пояснюють учасники ринку.

За даними нацстатистики, за підсумками минулого місяця в Китай було ввезено 10,27 млн тонн сої (+24,5% за рік), основні обсяги цієї культури надійшли з Бразилії.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!