Китай закупив 108 тисяч тонн південноафриканської кукурудзи

Джерело:  Feedlot
кукурудза

Як повідомляє агентство Сіньхуа, цього тижня Китай отримав першу партію кукурудзи з Південної Африки. Таким чином, найбільший у світі покупець зерна прагне диверсифікувати свої ринки закупівель зерна.

У повідомленні, опублікованому в четвер, йдеться, що 53 000-тонний вантаж, куплений державним трейдером COFCO Group, прибув до порту Мачонг у південній провінції Гуандун і буде проданий виробникам кормів для тварин.

Постачання буде збільшено, оскільки Південна Африка, найбільший виробник кукурудзи на континенті, експортувала 108 104 тонни жовтої фуражної кукурудзи до Китаю в період з 25 березня по 14 квітня цього року.

Цього року у Південній Африці очікується рекордний урожай у 15,89 млн тонн. На даний момент вона експортувала 3,56 млн. тонн кукурудзи врожаю 2023/24 року в порівнянні з 3,6 млн. тонн у минулому сезоні.

Хоча Пекін схвалив імпорт кукурудзи з Південної Африки кілька років тому, купівля COFCO є першим значним обсягом, що надійшли до країни.

Це відбувається через те, що Китай прагне додати нових постачальників зерна. До СВО Україна постачала величезну кількість кукурудзи до цієї країни, але після того, як було порушено постачання, Китай став більше залежати від Сполучених Штатів.

COFCO працює над розширенням закупівель та “нормалізацією” оптового імпорту кукурудзи з Південної Африки, повідомляє Сіньхуа з посиланням на Фань Чженью, керівника кукурудзяного бізнесу COFCO International.

Наприкінці минулого року Пекін оновив список схвалених бразильських експортерів кукурудзи, що різко збільшило імпорт із цієї американської країни.

Зростання бразильського імпорту спровокувало хвилю скасування закупівель кукурудзи зі США, внаслідок чого ф’ючерси на кукурудзу впали до багатомісячних мінімумів на тлі побоювань щодо попиту.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!