Китай закуповує перші 132 тис. тонн американської сої нового врожаю із запізненням на 7 місяців

Джерело:  OleoScope
США Китай

Китай, найбільший у світі імпортер соєвих бобів, здійснив першу закупівлю американської сої наступного сезону — на кілька місяців пізніше, ніж звичайно, повідомляє Bloomberg.

Міністерство сільського господарства США оголосило в середу, що Китай закупив 132 тис. тонн соєвих бобів на сезон 2024-25. Це перша угода такого роду у маркетинговому році. Продаж стався значно пізніше за той час, коли Китай зазвичай починає бронювати американські соєві вантажі. У МР 2023-2024 азіатська країна почала закуповувати американські постачання у грудні 2022 року — приблизно на сім місяців раніше від терміну цього року.

Купівля відбувається на тлі недавнього зниження цін, що допомогло зробити американську сою привабливішою. Ф’ючерси в Чикаго впали приблизно на 17% цього року, а раніше цього тижня ціни досягли найнижчого рівня з 2020 року.

“Ринок нарешті виявляє попит, і Китай не може повністю відмовитися від американської сої”, – вважає Бен Бакнер, головний аналітик із зернових культур компанії AgResource Co.

США конкурують із Бразилією за постачання сої до Китаю. Послаблення бразильського реалу захистило фермерів від падіння цін цього року та спонукало бразильських виробників збільшити продажі.

За словами Віктора Мартінса, ризик-менеджера брокерської компанії Amius Ltd., наочним прикладом впливу реала на торгівлю є те, що бразильські фермери продали понад 4 млн тонн соєвих бобів за п’ять днів, що є максимальним показником з жовтня 2020 року після того, як валюта впала до найнижчого рівня за останні два роки по відношенню до долара.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!