Китай зафіксував першу в світі смерть людини від пташиного грипу H3N8, − ВООЗ

Джерело:  LB.ua

Китай зафіксував першу в світі смерть людини від пташиного грипу H3N8. Про це пише Reuters з посиланням на дані Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Китаянка стала першою людиною, яка померла від типу пташиного грипу, який рідко зустрічається серед людей.

56-річна жінка з південної провінції Гуандун була третьою людиною, інфікованою підтипом H3N8 пташиного грипу, йдеться у заяві ВООЗ.

Усі випадки були в Китаї, перші два зареєстрували минулого року.

Центр контролю та профілактики захворювань провінції Гуандун повідомив про третє зараження наприкінці березня, але не надав подробиць смерті жінки. За словами ВООЗ, у пацієнтки були численні захворювання, а також контакт із живою птицею.

Спорадичні інфікування людей пташиним грипом поширені в Китаї, де віруси пташиного грипу постійно циркулюють у величезних популяціях домашньої птиці та диких птахів. Зразки, зібрані з ринку, який відвідувала жінка до того, як вона захворіла, виявилися позитивними на грип A(H3), заявили у ВООЗ, припускаючи, що це могло бути джерелом інфекції.

Випадків зараження серед близьких контактів інфікованої жінки не виявлено.

Хоча H3N8 рідко зустрічається у людей, H3N8 часто зустрічається у птахів, у яких він майже не викликає ознак захворювання. Вірус також може передаватися іншим ссавцям.

Моніторинг усіх вірусів пташиного грипу вважається важливим, враховуючи їхню здатність еволюціонувати та спричиняти пандемію.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!