Китай вирощуватиме більше соєвих бобів

Джерело:  Oilworld
соя

Китай активізує свої зусилля щодо збільшення виробництва соєвих бобів та харчових олій, повідомили у понеділок державні ЗМІ з посиланням на ключовий документ про політику в галузі сільського господарства, оскільки країна продовжує домагатися більшої самозабезпеченості основними постачаннями продовольства.

Найбільший у світі покупець сої намагається знизити свою сильну залежність від імпорту олійних культур, оскільки пандемія, зростаюча напруженість у торгівлі та кліматичні катастрофи, що почастішали, викликають побоювання з приводу харчування 1,4 мільярда людей.

У своєму щорічному плані сільської політики, відомому як “документ № 1”, Державна рада, кабінет міністрів Китаю підтвердила нещодавно заявлену мету збільшити потужності виробництва зерна на 50 мільйонів тонн порівняно з поточним обсягом виробництва понад 650 мільйонів тонн.

Воно буде спрямоване на підвищення врожайності кукурудзи, подальшу підтримку фермерів, які вирощують пшеницю, та “енергійне” просування виробництва ріпаку, а також менш відомих олійних культур, таких як камелія, повідомило державне інформаційне агентство Сіньхуа.

Згідно з документом, це також прискорить комерціалізацію біотехнологічної кукурудзи та соєвих бобів.

Терміни запуску ГМО-кукурудзи та соєвих бобів зазначені не були, але багато учасників ринку очікують запуску цього року.

У документі йдеться, що Китай повністю реалізує кампанію зі скорочення раціонів годівлі із соєвого борошна, що є ще одним кроком щодо зниження його залежності від імпорту сої.

Однак воно визнало роль, яку відіграє торгівля, і заявило, що “ретельно реалізовуватиме стратегію диверсифікації імпорту сільськогосподарської продукції”.

У документі також викладено плани щодо захисту ґрунту та економії води за одночасного посилення контролю за використанням орних земель.

У ньому також містився заклик до подальшого розвитку критих ферм із планами вивчити можливість будівництва таких об’єктів у Гобі та інших пустелях.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!