Китай у листопаді скоротив імпорт сої на 14%

Джерело:  OleoScope
соя

Китай скоротив обсяги закупівель соєвих бобів у листопаді 2022 р. на 14% до аналогічного місяця минулого року – до 7,35 млн. тонн. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на офіційні митні дані. Як зазначають експерти, зменшення кількості поставок спостерігалося на тлі проблем із логістикою у провідного постачальника – Сполучених Штатів.

«Вказане скорочення було зумовлене низькими темпами постачання з Америки внаслідок зниження рівня води в нар. Міссісіпі, що стримувало доставку олійної в порти США», – говориться в повідомленні.

Декілька учасників ринку очікували, що в попередньому місяці на ринок Китаю надійде понад 9 млн тонн сої. Як заявив агентству Reuters один із трейдерів, у грудні імпорт олійної в КНР має бути понад рівень 10 млн тонн.

Загалом, за 11 місяців п.р. Китай придбав понад 80,5 млн тонн соєвих бобів, що на 8,1% нижче за показник у січні-листопаді 2021 р.

Нагадаємо, що Китай є найбільшим у світі імпортером соєвих бобів – щорічно в країну ввозять близько 100 млн тонн цієї культури, а на внутрішньому ринку виробляють ще близько 20 млн тонн. Напередодні в країні повідомили про плани закупівлі 1,5 млн тонн олійної в Аргентини в ході програми пільгового обмінного курсу, що відновилася, для соєвого сектора в південноамериканській країні.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!