Китай у 2022 році вдвічі скоротив імпорт ячменю

Джерело:  Profibeer
ячмень

Вартість в юанях зерна, імпортованого до Китаю в 2022 році, зросла на 13,7%, проте обсяг скоротився на 10,7% — це пов’язано зі зростанням курсу долара до юаня та суворими коронавірусними обмеженнями, що вплинули на попит. Загалом обсяг імпорту зерна — ячменю, пшениці, кукурудзи, сорго, сої — становив 146,9 млн. тонн. Обсяг імпорту дорівнює 21% внутрішнього врожаю зерна. 62% імпортних поставок припало на сою.

Обсяг імпорту ячменю становив 5,76 млн. тонн, що на 53,8% нижче, ніж у 2021 році. Однак у 2023 році ситуація може змінитися завдяки потеплінню у відносинах із Австралією. Китай уже відновив імпорт вугілля з Австралії, і з’явилися чутки про можливе скасування 80-відсоткових мит на імпортований з Австралії ячмінь, введений у травні 2020 року. Після трьох поспіль рекордних урожаїв ячменю в Австралії утворився великий надлишок зерна, тому австралійські фермери сподіваються відновлення поставок до Китаю.

Після припинення поставок з Австралії Китай закуповував для пивоварної галузі переважно кормовий ячмінь та ячмінь справедливої середньої якості. Усього Китаю необхідно 3-3,5 млн. тонн солодового ячменю на рік. В останні роки Китай став одним із важливих експортних ринків для французького ячменю. Наприкінці 2022 року Китай закупив п’ять чи шість контейнеровозів ячменю обсягом 60 тис. тонн кожен. Повідомляється, що всього до Китаю може вирушити 10-15 кораблів, тобто до 900 тис. тонн. Трейдери припускають, що зерно врожаю 2022 року буде відправлене до Китаю із січня до березня-квітня. Матеріал підготовлений порталом Profibeer.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!