Китай скуповує кукурудзу з Аргентини та Бразилії

Джерело:  OleoScope
кукурудза

Через попит, що стрімко зростає, Китай імпортує щорічно близько 20 млн тонн кукурудзи. В даний час провідним постачальником зернових є Бразилія, але Аргентина має можливості стати лідером у даному сегменті китайського імпорту.

Експерти відзначають, що темпи відвантажень зернових до Китаю набирають обертів. За оцінками Anec, у липні експорт кукурудзи з Бразилії складе 3,4 млн тонн, що на 2,4 млн тонн перевищить показник червня. Проте прогнозований у липні показник на 2,5 млн тонн поступається результату аналогічного місяця роком раніше.

Китай є основним напрямком експорту кукурудзи з Бразилії у 2024 р. – його частка становить 20% усіх поставок.

Також, за повідомленнями національної групи експорту сільськогосподарських культур Ciara-Cec в даний час формуються вантажі з аргентинською кукурудзою для відправки до Китаю. Це буде перший за останні 15 років відвантаження аргентинської зернової до Китаю.

Угоду про початок експорту аргентинської кукурудзи до Китаю було досягнуто ще 2023 р., проте постачання не здійснювалося через невирішені проблеми, включаючи суворі правила, що діють у КНР щодо генно-модифікованих продуктів. Але наразі всі перешкоди для початку відвантажень зернових з Аргентини знято.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!