Китай скорочуватиме імпорт рідкого та сухого молока, ‒ USDA

Джерело:  ІНФАГРО
сухое молоко

Міністерство сільського господарства США (USDA) підвищило оцінку виробництва сирого молока в Китаї в 2024 році через збільшення кількості молочних корів (+3%).

У 40 найбільших молочних тваринницьких господарствах у 2023 році налічувалося 3 млн дійних корів, що на 35% більше, ніж у 2021 році. Це приведе до скорочення обсягів імпорту рідкого молока, сухого незбираного молока (СНМ) та сухого знежиреного молока (СЗМ) у 2024 році.

USDA очікує, що імпорт рідкого молока впаде через вищий рівень внутрішнього виробництва ультрапастеризованого молока, і через незмінний внутрішній попит. Також зросте виробництво китайського СНМ і СЗМ.

За оцінками, імпорт сиру й масла Китаєм помірно скоротиться через економічні труднощі. Так, імпорт сиру в 2024 році залишиться на рівні попереднього року. USDA знизило оцінки імпорту вершкового масла через очікуване скорочення споживання.

Прогноз щодо імпорту сироватки та продуктів на її основі цього року також неоптимістичний, що пов’язано зі зниженням народжуваності та зменшенням поголів’я поросят.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!