Китай розширив пілотні посіви ГМ-кукурудзи та сої

Джерело:  Зерно Он-Лайн
ГМО

Китай розширить пілотну сівбу генетично модифікованої (ГМ) кукурудзи та сої з двох регіонів до п’яти, 31 серпня повідомляє мережеве видання AgNews.

Пілотна сівба ГМ-культур почалася в 2021 році. У 2022 році проект розширився на автономний район Внутрішня Монголія на півночі та провінцію Юньнань на південному заході Китаю. Наразі пілотна програма розширилася до 20 повітів у п’яти провінціях Хебей, Внутрішня Монголія, Цзилінь, Сичуань та Юньнань.

Насіння постачає провінція Ганьсу на північному заході Китаю, повідомляє міністерство сільського господарства та сільських справ. У пілотних проектах ГМ-кукурудза та соя показали видатні показники з погляду стійкості до шкідників та гербіцидів. Ефективність проти лускокрилих шкідників перевищила 90%, а прополка зменшилася на 95%.

Урожайність ГМ-кукурудзи та сої більша на 5,6% та 11,6% відповідно.

Вирощування генетично модифікованих організмів спричиняє безліч конфліктів. У статті на сайті мінсільгоспу пояснюється, що селекція за генними ознаками – це новий етап розвитку селекції.

«Якщо ми продовжимо відмовлятися застосовувати таку революційну технологію, то нашому рівню сільськогосподарських технологій та конкурентоспроможності промисловості буде важко покращитись, і тоді виникне великий розрив з іншими країнами. Розрив розширюватиметься, і тоді ми дійсно станемо „контролюватись іншими“», — йдеться у повідомленні Мінсільгоспу Китаю.

У 1995 році, коли ГМ-культури ще не вирощувалися з комерційною метою в США, середня врожайність кукурудзи досягла 475 кг з му (71,25 ц/га), а сої 158 кг/му (23,7 ц/га).

До 2022 року посівні площі ГМ-кукурудзи та сої у США перевищили 90%, а середня врожайність досягла 725 кг/му (108,75 ц/га) для кукурудзи та 222 кг/му (33,3 ц/га) для сої.

США, один із найбільших постачальників генетично модифікованих організмів (ГМО), вирощує 22 ГМ-культури. В останні роки в США щорічно засівається близько 73,33 млн га генетично модифікованими кукурудзою, соєю, бавовною. та цукровим буряком.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!