Китай розпочав експериментальне виробництво кормового білка з вугілля

Джерело:  Feedlot
вугілля

Вчені з Тяньцзіньського інституту промислової біотехнології Китайської академії наук (CAS) під керівництвом професора Ву Сіня (Wu Xin) оголосили про створення ефективного техпроцесу отримання метанолу білка. Це новаторське досягнення відкриває шлях до перспективного використання вугілля для виробництва кормових добавок та може змінити картину сільського господарства та харчової промисловості.

Згідно з публікацією на порталі SCMP, після дослідження більш ніж 20 тисяч штамів дріжджів, вчені виділили найперспективніший серед них — Pichia pastoris (P. pastoris). Наступні генетичні моделі цього штаму дозволили досягти високого рівня перетворення метанолу на білок. Генно-модифікований штам P. pastoris, згідно з заявами, виробляє вражаючу кількість сухої маси клітин, еквівалентне перетворенню 67,2% метанолу на білок, що наближається до теоретичного значення на 92%.

З початку 80-х років минулого століття дослідники працювали над перетворенням метанолу на білок, але тільки зараз вдалося досягти такої ефективної реакції, що процес став економічно вигідним. Це відкриває двері для звільнення орних земель та вирощування інших продуктів. Завдяки цьому білок з вугілля може бути вироблений в будь-яких кліматичних умовах і в необмежених кількостях, вдень і вночі.

Вчені вже готуються до масштабного виробництва кормового білка з вугілля обсягом кількох тисяч тонн. Незважаючи на те, що подробиці не розголошуються, дослідники впевнені, що білок з вугілля може стати частковою заміною рибного борошна, бобових, амінокислотних та мінеральних добавок у харчовій промисловості та тваринництві.

Це відкриття має можливість радикально змінити методи виробництва кормових добавок, зменшити залежність від обмежених ресурсів та дати нові можливості для покращення продовольчої безпеки у масштабах глобального ринку.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!