Китай робить ставку на ГМ-сою та ГМ-кукурудзу

ГМО

Китай продовжить розширювати масштаби своїх досліджень щодо промислового застосування генетично модифікованої (ГМ) кукурудзи та сої, повідомило у вівторок Міністерство сільського господарства країни.

Минулого тижня агентство Reuters повідомило, що цього року Китай, ймовірно, засіє генетично модифікованими сортами кукурудзи 4 мільйони му (267 000 гектарів) землі в рамках великомасштабних досліджень.

Китай десятиліттями вивчав ГМО-продовольчі культури, але не схвалив їх для комерційного випуску через протидію технології. Проте їх використання набуває все більшої підтримки з боку центрального уряду на тлі загальнонаціонального прагнення до більшої самозабезпеченості основними продовольчими товарами.

Спираючись на нещодавній план сільської політики центрального уряду, відомий як “Документ № 1”, Міністерство сільського господарства заявило про свій намір “побудувати потужну сільськогосподарську країну” та “забезпечити національну продовольчу безпеку”.

як і у провідних виробниках Сполучених Штатів, де ГМО-кукурудза становить понад 90% урожаю.

Міністерство заявило, що на додаток до дослідження генетично модифікованих культур Китай розширюватиме посівні площі під соєю всіма доступними засобами.

При повному або частковому використанні матеріалу активне гіперпосилання на цей текст обов’язкове.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!