Китай продовжує знижувати свою залежність від імпортної сої та соєвого шроту

Джерело:  Feedlot
соевый шрот

У зв’язку з нещодавно розпочатою національною політикою щодо скорочення використання соєвого борошна в кормах для худоби та птиці китайські джерела вже повідомляють про досягнутий прогрес.

За період з січня по листопад 2023 року споживання соєвого шроту в кормах було на 11% нижче, ніж за той же період 2022 року, і становило 4,44 млн. метричних тонн. Такими є дані, представлені міністерством сільського господарства (MARA) минулого тижня.

Це зниження було досягнуто незважаючи на збільшення загального обсягу виробництва кормів на 4% у річному обчисленні, що становить трохи менше 287 млн. тонн, повідомляє MARA.

За даними Mintec Global, у минулому Китай значно покладався на імпорт, щоб задовольнити попит на соєвий шрот для кормів для тварин. Провідними постачальниками були Бразилія та США.

Попит був настільки великий, що 2022 року середня частка соєвого шроту в китайських кормах становила 14,5%.

Проте цього року міністерство оголосило про низку заходів, спрямованих на скорочення імпорту сої. Ключовими моментами трирічного плану дій стали дослідження альтернативних кормових білків, ширше використання трави та інших кормів, і навіть контрольоване зниження частки сої у кормах на 0,5 % на рік.

На весь 2023 частка соєвого шроту в кормах знизилася на 1,5% в порівнянні з 2022 роком. Це призвело до скорочення використання шроту в кормах більш ніж на 9 млн. тонн у 2023 році порівняно з попередніми 12 місяцями.

На нещодавній національній конференції із сільського господарства президент Сі Цзіньпін у своєму посланні закликав учасників приділяти пріоритетну увагу прогресу у національному виробництві сої. За даними South China Morning Post, кампанія з розширення площі посівів сої підвищить рівень продовольчої безпеки в Китаї та знизить залежність країни від імпорту.

Варто зазначити, що лише два місяці тому Іноземна сільськогосподарська служба Міністерства сільського господарства США (USDA) повідомляла, що Китай має зберегти обсяг імпорту сої у 2023-24 маркетинговому році на рівні попереднього сезону.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!