Китай продовжує поступово скорочувати свою залежність від імпорту соєвих бобів

Джерело:  OleoScope
соя

У Китаї місцеві сільгоспвиробники продовжують поступово скорочувати свою залежність від імпорту соєвих бобів, збільшуючи обсяги виробництва олійної всередині країни.

Так, представник Мінсільгоспу КНР у середу повідомив, що посівні площі під олійною 2022 р. зросли до 10,26 млн га (+1,82 млн га до 2021 р.) – це найвище значення для країни з 1958 р.

Обсяги валового збору культури за підсумками минулого календарного року також помітно зросли – відразу на 3,89 млн. тонн, до 20,28 млн. тонн.

Високі температури та дощова погода на північному сході Китаю також сприяли підвищенню врожайності сої, говорить аналітик Beijing Orient Agribusiness Consultant Co Ltd. Ма Веньфен.

Старший ризик-менеджер HedgePoint Global Markets Віктор Мартінс вважає, що цього року залежність КНР від імпорту сої помітно зросте. Новина про це вкрай позитивна для бразильських фермерів, які чекають на рекордний врожай бобів.

Нагадаємо, що Китай є найбільшим у світі імпортером соєвих бобів – щорічно в країну ввозять близько 100 млн. тонн цієї культури, а на внутрішньому ринку виробляють ще близько 20 млн. тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!