Китай планує збільшити виробництво олійних культур

Джерело:  Oilworld
Китай

Міністерство сільського господарства та сільських справ опублікувало висновки ЦК Комуністичної партії Китаю та Державної ради з вивчення та застосування досвіду проекту «Демонстрація тисячі сіл, покращення десяти тисяч сіл».

Основні тези

Ефективно та дієво сприяти комплексному пожвавленню сільських територій. Запропоновано закріпити результати експансії соєвих олійних культур. Планується просувати національний проект щодо покращення виробництва сої та олійних культур, щоб гарантувати, що площа соєвих бобів залишиться стабільною та становитиме понад 150 мільйонів акрів, а площа олійних культур неухильно зростатиме.

Вживіть численні заходи для стабілізації соєвих бобів. Ми будемо проводити таку політику, як субсидування виробників кукурудзи та сої, а також сівозміну зерна та квасолі. Ми направлятимемо Північно-східний регіон до раціональної сівозміни, щоб зменшити важкі врожаї, і підтримувати просування таких технологій, як покриття насіння та інокуляція соєвих ризобій. Ефективно використовуйте субсидії на посадку комплексних смуг, щоб гарантувати, що площа просування у відповідних районах, таких як море Хуанхуайхай, південний захід, а також середня та нижня течія річки Янцзи, стабілізується на рівні 20 мільйонів акрів. Запущено проект щодо підвищення врожайності сої. Підтримати розвиток всього галузевого ланцюжка переробки соєвих бобів та іншої сільськогосподарської продукції у Північно-Східному Китаї.

Одночасно потрібно збільшити переробку олій. Також планується підтримати використання озимої пари для збільшення площ під ріпаком та раціональну сівозміну для вирощування ярого ріпаку. Реалізувати трирічну програму щодо збільшення врожайності насіння ріпаку на одиницю площі на великій площі, а також інтегрувати та застосувати ключові технології для підвищення врожайності на одиницю площі в основних країнах-виробниках ріпаку.

У Хуанхуайхаї та північних регіонах ми чергуватимемо культури і розширюватимемо посадки арахісу, а також розвиватимемо виробництво спеціальних масел, таких як соняшникове та кунжутне, відповідно до місцевих умов, йдеться в публікації.

Активно сприятиме збереженню зерна та скороченню його втрат, проводити науково-популярну пропаганду «скоротити використання олії та збільшити кількість соєвих бобів», керувати поступовим скороченням надмірного споживання харчових рослинних олій та збільшувати споживання соєвих бобів та продуктів з них.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!