Китай підписав мільярдні угоди щодо закупівлі американської агропродукції

Джерело:  Oilworld
США Китай

Делегація імпортерів сировини з Китаю під час свого візиту до США підписала мільярдні угоди щодо купівлі сільськогосподарських товарів, переважно сої. Також угоди передбачають постачання до КНР американської кукурудзи, сорго та пшениці. Про це заявила Рада з експорту сої США (USSEC).

Як зазначається, це стало першим подібним масовим підписанням між США та КНР, починаючи з 2017 р., між провідним імпортером сої КНР та США, другим за величиною постачальником олійних культур у світі.

Серед підписантів 11 угод про закупівлю були, зокрема, провідні міжнародні торгові компанії – Archer-Daniels-Midland, Bunge та Cargill. Угоди були підписані як «рамкові контракти», які зазвичай є необов’язковими листами про наміри придбати продукцію пізніше, без офіційних умов продажу.

Найближчими днями трейдери чекатимуть на офіційне підтвердження продажів від міністерства сільського господарства США.

Нагадуємо, цього року закупівлі Китаєм зернових та олійних з США були значно нижчими від звичайних, оскільки більша частина поставок здійснювалася з Бразилії, яка зібрала високі врожаї кукурудзи та сої. У зв’язку з цим, за даними USDA, станом на 19 жовтня закупівля Китаєм сої з США скоротилася на 39% порівняно з аналогічним періодом минулого року, кукурудзи – на 73%.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!