Китай обмежує експорт кукурудзяного крохмалю, сигналізуючи про занепокоєння щодо поставок

Джерело:  УкрАгроКонсалт
крохмаль
UkrAgroConsult

Китай обмежив експорт кукурудзяного крохмалю в знак того, що найбільший у світі імпортер кукурудзи, ймовірно, стурбований місцевими поставками, повідомляє УкрАгроКонсалт з посиланням на Bloomberg.

Уряд попросив компанії призупинити поставки, щоб стабілізувати ціни на кукурудзу та стримати інфляційні ризики, за словами Ма Венфена, старшого аналітика Beijing Orient Agribusiness Consultant Co. Кукурудзяний крохмаль зазвичай використовується як інгредієнт для згущення супів та соусів, виробництва паперових виробів та клеїв.

Незважаючи на відносно невеликий обсяг експорту, цей крок підкреслює стурбованість Пекіна щодо поставок зерна та зростання цін. Китай імпортує кукурудзу в основному із США, де цього сезону може бути менший урожай, і з України, звідки поставки припинені після вторгнення Росії. Хоча Китай виробляє більшу частину кукурудзи, яку споживає,  погана погода в цьому сезоні загрожує виробництву.

«Ціни на кукурудзу високі, а дешевші українські поставки не можна легко доставити», — сказав Ма. «Експорт кукурудзяного крохмалю ще більше підвищить внутрішні ціни».

Трейдери та переробники, з якими спілкувався Bloomberg, підтвердили обмеження, не надавши подробиць. Міністерство сільського господарства не відповіло на запити про коментарі. Понеділок є державним святом у Китаї.

Митні дані показують, що експорт кукурудзяного крохмалю з Китаю впав лише до 900 тонн у серпні з понад 40 000 тонн у липні та 23 240 тонн роком раніше. Продукт поставляється в основному на Філіппіни, Індонезію, Таїланд та Малайзію.

Світові базові ціни на кукурудзу цього року підскочили приблизно на 15% через війну в Україні та несприятливі погодні умови в основних регіонах виробництва, включаючи США та Європу. Щоб зменшити ризики поставок, Китай спробував диверсифікувати імпорт кукурудзи та  прискорює  поставки з Бразилії.

Позначки:, , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!