Китай нарощує закупівлю пшениці до держрезерву

Джерело:  Profinance
Китай

Зливи змушують фермерів продавати пшеницю на місцях. Ціни на внутрішньому ринку знаходяться поблизу трирічних мінімумів. Імпорт підскочив, але попит, швидше за все, зменшиться.

Китай збільшує державні закупівлі пшениці, щоб підтримати місцеві ціни, після того, як зливи змусили деяких фермерів відправити врожай на ринок, і без того переповнений зерном.

Компанія Sinograin та її філії купуватимуть більше пшениці нового врожаю для своїх резервів, йдеться у повідомленні на WeChat у середу. Державна компанія зі зберігання запасів дала аналогічну обіцянку на початку збору врожаю у червні, але ціни продовжують триматися поблизу трирічних мінімумів через поєднання достатньої пропозиції та низького попиту.

Нещодавня злива у північному Китаї, великому центрі виробництва пшениці, посилила надлишок, оскільки фермери та торговці поспішають продати, щоб не ризикувати, що волога зашкодить їхній урожай у сховищах. У той же час слабка економіка стримує споживання борошна для таких продуктів, як локшина та хліб.

“Цього року спостерігається рекордне виробництво, слабкий попит і рекордні темпи імпорту”, – говорить Дарін Фрідріхс, співзасновник компанії Sitonia Consulting Co. “Закупівлі з державних резервів допомогли стабілізувати ціни після збирання врожаю, але ціни продовжують залишатися низькими”.

Китай повідомив про черговий рекордний урожай пшениці в 138 мільйонів тонн, що на 2,7% більше, ніж минулого року. Тим часом імпорт у першому півріччі підскочив на 16% до 9,3 млн тонн, хоча слабкі місцеві ціни, ймовірно, стримуватимуть апетит Китаю до іноземних поставок у майбутньому.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!