Китай. На Даляньській товарній біржі відкрилися міжнародні торги соєю, соєвою олією та шротом

Джерело:  Зерно Он-Лайн
Китай

Китай, найбільший у світі виробник негенетично модифікованої сої та найбільший імпортер ГМО-сої, вперше відкрив торгівлю низки ф’ючерсів та опціонів на сою для зарубіжних трейдерів на Даляньській товарній біржі, повідомляє 11 січня видання Yicai Global.

Вісім ф’ючерсних та опціонних контрактів на сою, включаючи натуральну сою, сою ГМО, соєвий шрот та соєву олію, були офіційно відкриті для іноземних трейдерів 26 грудня.

Цей крок ознаменував перший випадок, коли біржа в Китаї представила закордонним трейдерам повний спектр товарних продуктів по всьому ланцюжку промисловості, сказав Фан Сінхай, заступник голови Комісії з регулювання цінних паперів Китаю, на церемонії, що відбулася того ж дня.

Цей крок показує, що китайський ф’ючерсний ринок вступив у новий період інституційної відкритості більш зріло та впевнено, йдеться у повідомленні.

Розширення доступу для іноземних трейдерів, як очікується, покращить глобальне виявлення цін, управління ризиками та розподіл ресурсів, а також допоможе забезпечити безпеку китайської олії та олійних культур, сказав Фанг, додавши, що закордонні виробники зможуть використати інформацію про китайський ринок для своєчасного коригування обсягів виробництва. з метою підтримки стабільності.

Відкриття ринку допоможе вже пов’язати світові системи виробництва, переробки та торгівлі соєвими бобами з внутрішнім ринком і своєчасно передавати ринкову інформацію через ф’ючерсні ціни, вважає Янь Шаомін, генеральний директор Даляньської товарної біржі.

У свою чергу, це підвищить залученість та стійкість китайських та міжнародних ланцюжків поставок та промисловості соєвих бобів та забезпечить глобальну безпеку зерна та олії, сказав Янь.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!