Китай може збільшити імпорт зерна через посуху

Джерело:  IDK
посуха

Очікується, що посуха призведе до зниження виробництва пшениці та кукурудзи в Китаї, що може призвести до збільшення імпорту з країни, яка останнім часом не робила великих закупок через надлишок пропозиції та зниження споживання, повідомляє Bloomberg з посиланням на BOABC, китайську сільськогосподарську консалтингову компанію.

Прогнозується, що виробництво пшениці в маркетинговому році, що закінчується у червні 2025 року, знизиться на 1,24% до 134 мільйонів тонн, а виробництво кукурудзи, як очікується, впаде на 2,26% до 282 мільйонів тонн протягом року до жовтня 2025 року, повідомляє BOABC.

За даними міністерства сільського господарства, високі температури та менша кількість опадів викликали посуху в основних районах виробництва зерна на півночі Китаю та вплинули на посів ярих зернових.

Умови посухи можуть погіршитися, оскільки високі температури збережуться протягом наступних 10 днів у основних регіонах виробництва пшениці та кукурудзи.

Міністерство сільського господарства направило делегації до провідних виробників зерна для боротьби із посухою, повідомляє Bloomberg.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!