Китай може відмовитися від поставок американської кукурудзи, перейшовши до більш дешевих вантажів із Бразилії

кукурудза

Найбільший імпортер кукурудзи Китай може скасувати додаткові закупівлі зерна зі США, оскільки країна може купувати дешевше в Бразилії, а деякі місцеві виробники кормів для свиней замінюють кукурудзу пшеницею у своїх раціонах, повідомляє Вloomberg.

Ф’ючерси на кукурудзу в Чикаго зазнали тиску через скасування Китаєм 832 000 тонн за останні три тижні. Посилення конкуренції з боку Бразилії підкреслюється прогнозами, що цього року вона випередить США як найбільшого експортера.

У березні Китай почав активно купувати кукурудзу, коли уряд США оголосив про закупівлю майже 4 млн тонн між 14 березня та 14 квітня. Але американська кукурудза тепер менш конкурентоспроможна: постачання з Бразилії приблизно на 30 доларів за тонну дешевше за доставку в Китаї у третьому кварталі, кажуть трейдери. Слабкий внутрішній попит на кукурудзу як корм для тварин також є причиною скасування.

«Попит на кукурудзу дійсно низький», — сказав Ван Сяоян, старший аналітик Sinolink Futures у Хенані, одній із провінцій з найбільшим вирощуванням зерна. «Виробники кормів використовують багато пшениці замість кукурудзи, оскільки ціни постійно падають».

За даними митниці, у 2021 році імпорт кукурудзи в країну досяг рекорду в понад 28 млн тонн, а минулого року впав приблизно до 21 млн тонн. Вхідні поставки становили 7,5 млн тонн за перші три місяці, що на 6% більше, ніж роком раніше, причому більшість вантажів надходила зі США, Бразилії та України.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!