Китай має намір нарощувати імпорт пальмової олії з Малайзії

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Очікується, що експорт пальмової олії з Малайзії до Китаю збільшиться цього року або збережеться на торішньому рівні, каже заступник прем’єр-міністра Датук Сері Фаділла Юсоф.

Експорт пальмової олії та продуктів, пов’язаних з пальмовою олією, до Китаю минулого року досяг 3,72 млрд. доларів США (14,86 млрд. юанів), і ця значна кількість склала 11,4% від загального обсягу світового експорту похідних пальми з Малайзії, що становило 130,25 млрд. юанів.

“Отже, нам необхідно продовжувати зміцнювати торговельні відносини між обома країнами”, – сказав він після проведення двосторонніх зустрічей з міністром Головного митного управління Китаю Ю Цзяньхуа та віце-прем’єром Китаю Лю Гочжуном, повідомляє Bernama.

Фаділла, який також є міністром плантацій та сировинних товарів, сказав, що його візит до Китаю став продовженням візиту прем’єр-міністра Датука Сері Анвара Ібрагіма до країни у березні цього року.

Під час візиту Анвар зустрівся із президентом Сі Цзіньпіном, щоб відзначити його першу поїздку до Китаю з моменту приходу до влади у листопаді минулого року.

Малайзія також забезпечила рекордні інвестиційні зобов’язання у розмірі 170 мільярдів юанів під час поїздки.

Що стосується імпорту пальмової олії, Фаділла сказав, що Китай має намір і надалі збільшувати обсяг імпорту пальмової олії та продуктів переробки, що містять пальмову олію, з Малайзії, яка є другим за величиною виробником олії у світі.

Заступник прем’єр-міністра повідомив, що Китай планує збільшити імпорт не тільки пальмової олії, а й похідних, включаючи токотрієнол, який є вітаміном Е на основі пальмової олії.

“Китай також хоче подивитися, як ми могли б розширити співпрацю в галузі досліджень та розробок, щоб збільшити використання пальмової олії в країні”, – сказав Фаділла.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!