Китай діятиме виважено щодо імпорту свинини до кінця 2023 року

Джерело:  Meatinfo
Свинина Китай

Китайська свинарська мережа продовжує страждати від надлишку пропозиції. Інвестиції, зроблені за останні кілька років, призвели до підвищення професіоналізму та значного зростання виробництва. В останньому глобальному звіті Міністерства сільського господарства США з м’ясного сектору оцінюється маточне стадо Китаю в 43 млн. голів (на початок 2023 р.) при річному виробництві свинини в 55,5 млн. тонн. У 2017 р. поголів’я свиноматок становило близько 45,0 млн. голів при річному виробництві 54,52 млн. тонн.

Варто також зазначити, що китайський уряд нещодавно повідомив, що кількість свиноматок у першому півріччі на 2 млн голів вища за ідеальну. На додаток до збільшення продажів тварин менш ефективними фермерами, були відбраковані менш продуктивні свиноматки, що зрештою призвело до збільшення доступності свинини у внутрішніх районах Китаю, що погано позначилося зміні цін як живих свиней, і свинину.

Поточний сценарій китайського ринку складний, враховуючи, що, крім високої пропозиції, існує більш ворожий економічний сценарій із уповільненням активності в країні, що призвело до того, що уряд прийняв монетарну політику, протилежну тій, що практикується у світі. Наприклад, зниження основних процентних ставок. Вплив таких заходів на споживання, звичайно, не є негайним, довіра сімей, промисловості та сектору послуг має підвищуватись, створюючи більш сприятливі умови для кредитування.

Таким чином, скорочення пропозиції свинини відбудеться через місяці і лише тоді, коли з’являться ознаки зниження випередження забою та формування кількості свиноматок, що більш відповідає поточній реальності ринку. Також слід враховувати, що китайський уряд нарощував свої запаси замороженої свинини через несприятливу ринкову кон’юнктуру і в майбутньому виставлятиме на ринок ці обсяги.

З урахуванням описаних факторів природно розумітиме, що Китай діятиме виважено щодо імпорту свинини до кінця 2023 року. Варто зазначити, що китайська валюта перебуває в процесі девальвації, що робить імпорт дорожчим, і що може призвести до того, що країна діятиме жорсткіше щодо закупівель з погляду цін на тонну протягом кількох наступних тижнів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!