Куликівське молоко проведе модернізацію виробництва за іноземні гранти

Джерело:  AgroPortal.ua
Куликівське молоко

ПрАТ «Куликівське молоко» (Чернігівська обл.) відмовилось від виробництва цільномолочної продукції та сконцентрувалось на сухому знежиреному молоці, вершковому маслі та сирах.

Про це розповів голова наглядової ради молокопереробного підприємства ПрАТ «Куликівське молоко» Анатолій Дідур в інтерв’ю виданню «Суспільний кореспондент».

«Від цільномолочки ми відійшли з початком блекаутів, — пояснює він вимушений крок. — Ця продукція — з меншим терміном придатності та більш чутлива до температурних режимів. Поки що відновлювати її виробництво не збираємось, не бачимо в цьому сенсу».

Наразі підприємство працює на 100% потужності, оскільки влітку достатньо сировини, і є угоди з національними виробниками, які не можуть повністю переробити свою продукцію, додав очільник підприємства. Щодо експорту, то через війну і складну логістику його немає, продукція реалізується у національних мережах.

«Незабаром зменшиться кількість молока, і ми плануємо провести модернізацію. Ставимо на паузу виробництво сухого молока і модернізуємо котельні, — пояснює Анатолій Дідур. — На сирному виробництві ми взагалі хочемо відійти від споживання природного газу».

Модернізація буде відбуватись за рахунок європейських та американських грантів. Анатолій Дідур порахував, що завдяки модернізації знизиться собівартість продукції, а отже вона стане ще більш конкурентною. До того ж «Куликівське молоко» планує зайти ще в один сегмент, однак для цього потрібно ставити нову лінію.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!