Кукурудза та соєві боби досягли нового багаторічного мінімуму

Джерело:  Oilworld
микс

Ціни на кукурудзу в Чикаго впали до нового трирічного мінімуму в середу, оскільки погодні графіки показали, що спекотний та посушливий період в Аргентині зміниться сильним дощем найближчими днями, повідомили трейдери.

Ф’ючерси на соєві боби також знизилися – при цьому найактивніший контракт на соєві боби на безперервному графіку торкнувся найнижчої ціни з 15 грудня 2020 року – оскільки прогнозовані дощі в основних регіонах вирощування Бразилії посилюють очікування великих поставок з Південної Америці.

Рухи ринку показують, що учасники ринку знову переключають свою увагу на прогнози перенасичення виробництва зернових та олійних культур цього року, сказав Карл Зетцер, співзасновник Consus Ag Consulting.

“Зараз у нас немає ринку з поганим попитом”, – сказав Сетцер. «У нас є проблема з постачанням. Ми перевиробляємо те, що потрібно світу», повідомляє Рейтер.

Ця стурбованість попитом та пропозицією також змусила фонди та інших учасників ринку провести день, коригуючи свої позиції перед публікацією звітів про врожай у четвер.

Безліч даних буде включати оновлену інформацію бразильської агенції Conab про офіційні оцінки виробництва в країні, оцінки Статистичного управління Канади про запаси зерна в країні, а також щомісячні прогнози попиту та пропозиції Міністерства сільського господарства США у США та світі.

Сетцер сказав, що торговці особливо стежитимуть за оцінкою Conab після того, як минулого місяця Міністерство сільського господарства США повідомило про вищі, ніж очікувалося, врожаї в Бразилії, а також про вищі рівні врожайності та виробництва нещодавно зібраного врожаю в США.

“Conab має тенденцію відставати від Міністерства сільського господарства США за обсягами виробництва”, – сказав Сетцер, зазначивши, що якщо показники Conab відносно високі, “це означає, що показники Міністерства сільського господарства США, ймовірно, досить близькі”.

Найактивніший контракт на кукурудзу торгової біржі Чикаго (CBOT) подешевшав на 4-1/2 цента до $4,34-1/4 бушеля. Котирування соєвих бобів CBOT закрилися зниженням на 10,5 цента до $11,89 за бушель. Пшениця CBOT зросла на 7 центів до $6,02 за бушель.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!