Кукурудза досягла мінімуму за 2,5 роки, соєві боби впали після даних USDA

Джерело:  Oilworld
микс

Ф’ючерси на кукурудзу в США впали до найнижчої ціни з початку 2021 року в середу після того, як Міністерство сільського господарства США прогнозувало вищий, ніж очікувалося, урожай усередині країни, повідомили аналітики.

Ф’ючерси на сою впали після того, як прогноз Міністерства сільського господарства США щодо кінцевих запасів сої на 2023/24 рік виявився вищим за діапазон торгових оцінок, а на ф’ючерси на пшеницю чинив тиск вищий, ніж очікувалося, показник виробництва в США.

Станом на вечір за Гринвічем на торговельній біржі Чикаго груднева кукурудза подешевшала на 17 центів до 4,84-1/2 долара за бушель після падіння до 4,81-3/4 долара, що є найнижчою ціною на безперервному графіку найбільш активних контрактів на кукурудзу із січня 2021 року.

Листопадові соєві боби CBOT подешевшали на 33-1/4 цента до 13,27 долара за бушель, а вереснева пшениця подешевшала на 27-1/2 цента до 6,33 долара за бушель.

Ф’ючерси на кукурудзу впали найбільше у відсотковому відношенні після того, як Міністерство сільського господарства США оцінило врожай кукурудзи в США в 2023 році в 15,320 млрд бушелів, порівняно з 15,265 млрд минулого місяця і перевищивши середні очікування аналітиків3. США знизило прогноз врожайності кукурудзи в США до 177,5 бушелів з акра, що на 4 бушелі менше, ніж минулого місяця, що відображає вплив посушливих умов у червні, але нижча врожайність була компенсована вищою оцінкою посівів.

“Вони (Міністерство сільського господарства США) визнають, що ми трохи пошкодили врожаю, але у нас були дощі, що врятували врожай, тому ми стабілізували його”, – сказав Дон Русе, президент компанії U.S, що базується в Айові. Commodities, маючи на увазі врожай кукурудзи, повідомляє Рейтер.

Що стосується соєвих бобів, то Міністерство сільського господарства США знизило прогноз урожаю сої, на що очікували трейдери після того, як агентство скоротило оцінку посівних площ під соєю 30 червня. Але прогноз уряду про кінцеві запаси сої в США на 2023/24 рік на рівні 300 мільйонів бушелів виявився вищим навіть за найвищий показник із низки попередніх оцінок.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!