Кубі доведеться імпортувати цукор

Джерело:  УкрЦукор
цукор

На Кубі виробництво різко впало, і цей спад може стати постійним. Про це повідомляє newser.

«Це катастрофа. Сьогодні цукрової промисловості на Кубі майже немає». — Хуан Тріана з Центру досліджень кубинської економіки не соромився слів, коли говорив з ВВС про стан урожаю, який колись був центром економіки острова.

У минулому сезоні заводи виробили 350 тис. т цукру, що є приголомшливим зниженням, порівняно з 1,3 млн т, зафіксованими в 2019 році. Цей рік може закінчитися ще на нижчому рівні. За даними Reuters, в 1989 році, коли Куба була найбільшим у світі експортером цукру, острівна держава виробляла 8 млн т цукру.

Споживання цукру становить 700 тис. т. Цукор використовується у виробництві безалкогольних напоїв та фармацевтичній промисловості Куби, і особливо важливий для виробництва знаменитого рому. Тепер Кубі доведеться зіткнутися з колись немислимою реальністю — імпортом цукру.

29 кубинських цукрових заводів зупинилися. У даний час працюють близько двадцяти заводів, але нестача палива та витратних матеріалів зупинила виробництво, залишивши робітників та їх поля в очікуванні.

Цукрова галузь Куби отримує 3% державних інвестицій, оскільки уряд більше уваги приділяє туризму.

BBC припускає, що роки поганого управління та недостатнього інвестування змінили “ландшафт” цукрової промисловості Куби, можливо, назавжди. «Протягом більше ніж 150 років промисловість з виробництва цукрової тростини була одночасно основним експортним доходом та локомотивом для економіки країни, — каже Тріана. — Сьогодні цукрова промисловість на Кубі майже не існує».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!