KSG Agro вводить у сівозміну бобові культури

бобовые

Агрохолдинг KSG Agro розширить асортимент вирощуваних культур за рахунок бобових та нішевих культур – гороху та квасолі. Про це повідомила прес-служба агрохолдингу.

«Проєкт буде реалізовано у два етапи. На першому етапі у першій декаді листопада цього року буде засіяно 50 га насінням першої репродукції гороху виробництва Сербії сорту «Мороз». Крім того, залежно від погодних умов січня-лютого 2022 р., у травні буде здійснено посів насіння квасолі також на площі 50 га», – йдеться у повідомленні.

На другому етапі планується вирощувати горох та квасолю на посівних площах по 500-700 га відповідно.

«Розширення асортименту бобовими, у нашому випадку горохом, закономірне, адже ця культура дуже корисна як попередник для вирощування озимих культур. Крім того, горох входить до складу комбікорму для свиней, а мати свою сировину для кормів дуже важливо для нашого свинокомплексу, особливо на тлі їхнього серйозного здорожчання. Горох цілком може стати гідною заміною соєвого шроту в комбікормах як джерело протеїнів та білків», — розповідає директор з виробництва KSG Agro Дмитро Ємельченко.

За його словами, увагу на квасолю звернули з кількох причин — висока рентабельність виробництва, стабільна ціна, експортний потенціал, а також той факт, що включення квасолі до сівозміни позитивно впливає на якість ґрунту та збільшення врожайності культури-послідовника.

Довідка: KSG Agro — один із провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, що працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені до лістингу Варшавської фондової біржі. KSG Agro входить до складу Європейської Бізнес Асоціації (EBA), а також до Асоціації «Свиноводи України».

Основною діяльністю холдингу є обробка землі та виробництво сільгоспкультур, а також свинарський бізнес, за який відповідає ТОВ «Стронг-Інвест». Починаючи з вересня 2014 року, KSG Аgro реалізує стратегію розвитку, згідно з якою компанія розвиває найперспективніші проекти, насамперед свинарство, а також рослинництво.

Agroportal.ua

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!