Кремль погрожує “ризиками” у разі продовження “зернової угоди” без участі Росії

Джерело:  Цензор.НЕТ
ЗСУ

У Кремлі пригрозили “ризиками” сторонам, які наважаться на продовження “зернової угоди” без участі Росії. Про це під час спілкування з журналістами повідомив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає російський Інтерфакс.

Коментуючи пропозицію України Туреччині продовжити “зернову угоду” без участі РФ, він зазначив, що “якщо буде щось оформлятися без Росії, то ці ризики повинні враховуватися”.

“Тут, безумовно, питання, яке потребує коментаря з боку наших військових, адже йдеться про зону, яка безпосередньо наближена до району бойових дій, і без відповідних гарантій безпеки там виникають певні ризики”, – зазначив Пєсков.

За його словами, в цьому питанні Росія “не може сказати, наскільки і які країни готові на себе ці ризики брати”.

Як повідомлялося, напередодні МЗС РФ офіційно повідомило, що без участі Росії “чорноморська ініціатива” припиняє своє функціонування з 18 липня. Серед головних причин відмови від продовження “зернової угоди” у відомстві назвали заборону ввезення в РФ запчастин й обладнання для виробництва сільгосппродукції та добрив, “замороження” рахунків російських сільгоспкомпаній.

Також зазначається, що не були виконані умови щодо відновлення роботи аміакопроводу “Тольяті-Одеса” та підключення “Россєльхозбанку” до міжнародної системи SWIFT.

Пізніше президент Володимир Зеленський заявив, що направив Туреччині та ООН листи з пропозицією продовжити “зернову угоду”, попри вихід із неї РФ. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!