Країни Європи створили коаліцію для безпеки морського коридору України

Джерело:  AgroPortal.ua
коаліція

Низка європейських держав створила коаліцію з розвитку морських спроможностей України. Про це повідомляє пресслужба командування ВМС ЗСУ у Facebook.

Зазначається, що у церемонії оголошення про відкриття коаліції взяли участь міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс, міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам, командувач Командування ВМС США у Європі адмірал Стюарт Бенджамін Мунш, перший морський Лорд адмірал Сер Бен Кі та представники багатьох європейських країн.

«Головні завдання коаліції — це допомогти Україні здобути перемогу на морі, забезпечити безпеку цивільного судноплавства та нівелювати мінну небезпеку, адже зараз Чорне море є найнебезпечнішим з погляду мінної безпеки в Європі. Море — це велика дорога, і воно має бути рівним для всіх. Саме тому ми маємо захистити його та стати настільки потужним флотом, щоб у рф більше ніколи не виникло бажання захопити його», —  наголосив командувач Військово-Морських Сил ЗС України Олексій Неїжпапа.

Як зазначається, учасники коаліції надаватимуть Україні кораблі, техніку, здійснюватимуть підготовку катерного складу морської та річкової флотилій ВМС, морської піхоти, ППО, протимінних підрозділів тощо.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!