Котирування на пальмову та соєву олії трохи знижуються через зростання виробництва

Джерело:  GrainTrade
соевое масло

За минулий тиждень котирування на пальмову та соєву олії показали незначне зниження на тлі даних про зростання виробництва в Малайзії та завершення збору сої в Бразилії та Аргентині, що збільшило пропозицію соєвої олії.

За оцінками консалтингової та торгової фірми The Farm Trade, що базується в Куала-Лумпурі, виробництво пальмової олії в Малайзії у травні різко зросло на 13,48%, що призведе до збільшення запасів пальмової олії в Малайзії до тримісячного максимуму, незважаючи на досить добрий експорт у травні.

Серпневі ф’ючерси на пальмову олію на біржі Bursa в Малайзії за тиждень знизилися на 4% до 3917 ринггітів/т або 830 $/т, незважаючи на тренд відновлення цін на нафту, але реагуючи на падіння темпів експорту.

За даними вантажних сюрвеєрів Intertek Testing Services та AmSpec Agri, експорт малайзійських продуктів з пальмової олії з 1 по 10 червня знизився на 20,4% і 21,6% відповідно в порівнянні з періодом з 1 по 10 травня.

Місцеві аналітики відзначають подальше зростання виробництва в червні, і за прогнозом LSEG, опублікованим у п’ятницю, суха погода «збережеться в районах виробництва пальмової олії на Суматрі та в Західній Малайзії», тоді як періоди підвищеної вологості «можуть сприяти зростанню пальм у районах виробництва пальмової олії на Калімантані та Сабаху».

На біржі в Чикаго липневі ф’ючерси на соєву олію за тиждень знизилися на 1,3% до 961 $/т (-3,3% за місяць), а грудневі – на 1,6% до 971 $/т (-4,3%) на тлі збільшення темпів сівби сої в США. Станом на 9 червня посіяно 87% запланованих площ проти 84% в середньому за 5 років, а стан посівів оцінюється як добрий та відмінний на 72% площ проти 59% минулого року.

Стабілізація цін на нафту буде стримувати ціни на рослинні олії від значного зниження.

Серпневі ф’ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures за тиждень зросли на 4% до 81,5 $/барель (-1,6% за місяць), майже повністю компенсувавши зниження на попередньому тижні на тлі сильних новин по економіці США, новин про збільшення світових авіаперевезень і попиту на паливо, зміцнення курсу долара, а також заяви міністра енергетики Саудівської Аравії принца Абдель Азіза бен Салмана, що ОПЕК+ може призупинити або скасувати своє рішення про збільшення видобутку нафти, якщо ціни впадуть.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!