Основним постачальником бананів в Україну зараз є Еквадор, оскільки фрукт з Коста-Рики та Колумбії більш вибагливий і зазвичай трохи менший за звичний розмір.

Поряд з тим, що наші люди звикли до “супер-преміум” та великих бананів, сорт у країну завозиться один – кавендіш. А він зараз уродив у менших для цього часу обсягах: підвищення ціни на нього – питання часу.

Цей же сорт найбільш схильний до грибка “чорна сигатоку”, що швидко розповсюджується за плантаціями. Однак це не означає, що банани зникнуть як вид, оскільки виробники перебувають у постійному пошуку рішень та виводять нові стійкіші до уражень хвороби сорту.

“Є багато моментів, але банан – не вимре, це все-таки фейк. По-перше, вживаються будь-які дії для боротьби з грибками. По-друге, є сорти, які стійкіші. Або виводитимуть якусь нову селекцію: над цим зараз активно працюють”, – коментує UBR.ua директор компанії Fruit Service Company Віталій Стрельченко.

Проте, каже він, зниження врожаю бананів з Еквадору все ж таки є, але пов’язане воно більше з кліматичними змінами. На сьогоднішній день там прохолодна погода та фрукти збирають не так багато, як зазвичай.

Але найбільша проблема у галузі, яка вдарить по зростанню цін – це логістика. А вона за останні три місяці подорожчала на 40%. Причому будь-яких передумов до її здешевлення експерт не зазначає, а навпаки, прогнозує збільшення.

“Якщо говорити про імпортерів, на сьогоднішній день усі вони працюють у мінус. Тобто ринок, звичайно, підтримується, і це пов’язано з конкуренцією: ціну намагаються тримати і не підвищувати, щоб не знизився попит. Але я думаю, що стрибок за ціною буде після Нового року”, – уточнює Стрельченко.

На скільки збільшиться вартість бананів у Fruit Service Group прогнозувати не беруться. Але не заперечують і варіанта, що, якщо великі імпортери просто перестануть брати банан, і продажі у виробників почнуть різко падати, є ймовірність що імпортери та експортери розділять між собою різницю на контейнерні перевезення.

Тоді і на кінцевого споживача ситуація вплине не так сильно.

Експерт також акцентує увагу, що через світову ситуацію, що склалася через Covid-19, транспортні компанії не стали закуповувати додаткове обладнання, розширювати парк пароплавів або контейнерів, а просто почали піднімати розцінки на підвищеному попиті.

“Скільки це триватиме – нікому невідомо, але спекуляція на ринку контейнерних перевезень ведеться дуже серйозно”, – підсумовує експерт.

Окрім іншого, ще одним фактором, який безпосередньо впливає на банановий бізнес, є завищені індикативи на цей фрукт в Україні.

Наприклад, на білоруську картоплю, яка є прямим місцевим конкурентом, на сьогодні він встановлений на рівні втричі нижчий, ніж на банани, у яких на ринку українських фруктів конкурентів немає.

Таким чином, ситуація позначається на імпортерах, які довго стримувати ціну на фрукт не зможуть, і в результаті наслідки від цього тією чи іншою мірою відчує на собі кінцевий споживач.

На початок грудня середня ціна оптового продажу бананів в Україні склала 430-450 грн за ящик (трохи більше 19 кг). Це при тому, що “справедливою”, виходячи з поточних витрат, постачальники вже називають щонайменше 480-490 грн за ящик.