Конфлікт у Червоному морі призвів до різкого збільшення кількості зернових вантажів, що спрямовуються навколо мису Доброї Надії

Джерело:  Oilworld
корабль

Напади на судноплавство в регіоні Червоного моря останніми днями призвели до різкого збільшення кількості зернових вантажів, що прямують навколо мису Доброї Надії замість використання Суецького каналу, про це повідомили аналітики у п’ятницю.

Раніше на цьому тижні джерела в судноплавстві заявили, що очікують деяких перенаправлень вантажів зерна, але більшість із них, як і раніше, ризикують пройти через Суецький канал, який є найкоротшим морським маршрутом між Європою та Азією.

«Близько 3 мільйонів тонн із приблизно 7 мільйонів тонн на місяць, які зазвичай проходять через Суец, були перенаправлені», – сказав Ішан Бхану, провідний аналітик із сільськогосподарських товарів у компанії Kpler, яка надає дані. «Отже, цього тижня кількість тих, хто відхиляється від Червоного моря, підскочила з 20% до 45%», повідомляє Рейтер.

У п’ятницю він повідомив, що “Кплер” простежив ще 18 суден, які перевозили загалом близько 1 мільйона тонн зерна.

“Одне судно, яке перевозило соєві боби зі США до Китаю, пройшло шлях до Єгипту і вирішило розвернутися перед входом до Суецького каналу”, – сказав він.

Постачання пшениці через Суецький канал впали майже на 40% у першій половині січня до 0,5 млн тонн через атаки у Червоному морі та Аденській затоці, повідомила в четвер Світова організація торгівлі.

“Кількість перенаправлень, безумовно, стала серйознішою за останні кілька днів”, – сказав німецький торговець зерном, але, будучи активним фрахтувальником суден для перевезення зерна його компанії, додав, що велика кількість суховантажів все ще курсує через Червоне море.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!