Коли вигідніше продавати кукурудзу з елеватора

элеватор

Якщо продавати кукурудзу з елеватора, то потрібно підрахувати витрати на перевезення зерна з поля, прийом, сушіння, очистку. Також варто пам’ятати, що після очистки та сушки вага кукурудзи буде меншою.

Про це розповіла фінансова директорка Agromino Світлана Омельченко під час курсу «Цариця полів».

Вона наголосила, що якщо кінцева ціна більша, ніж на полі, то варто продавати на елеваторі, якщо менша — немає сенсу ризикувати й краще продавати з поля, враховуючи ПДВ.

«А якщо перед вами стоїть питання: продати на СРТ у порту чи на елеваторі? Знову ж таки враховуйте витрати на кукурудзу, які додаються, якщо продавати на СРТ. Насамперед вам потрібно буде заплатити елеватору за навантаження кукурудзи у вагон, послуги експедитора. Також пам’ятайте, що в порт прийде трішки менше тонн. Далі від ціни кукурудзи в порту відніміть витрати на CPT в порту і отримаєте кінцеву ціну. Якщо більша ціна в порту, то продаємо там, а якщо менша — на елеваторі», — зазначила Омельченко.

Нагадаємо, українські аграрії у середньому збирають 7 т кукурудзи з 1 га. У Німеччині та Франції врожайність зернової на сьогодні сягає 10 т/га, що на 42% більше за український показник.

 

Elevatorist.com

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!